Houskové knedlíky (s pečivovým práškem)

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůSůl
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůVejce slepičí
    • 600mililitrůMléko polotučné
    • 290gramůŽemle tuková
    • 760gramůMouka pšeničná hrubá
    • 4litryVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku spolu s práškem do pečiva prosijeme, přidáme sůl, vejce rozmíchané s trochou mléka, zbylé mléko a lehce promícháme. Do vzniklého těsta zamícháme nakrájenou žemli.
  • 2
    Těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na knedlíkové šišky asi 20cm dlouhé. Vkládáme je do vařící osolené vody, po zavaření je lehce nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme je asi 20-25 minut. Během vaření knedlíky občas obrátíme.
  • 3
    Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned nakrájíme na plátky, aby vyprchala pára.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.