Houskové knedlíky (s pečivovým práškem)
45 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůVejce slepičí
- 600mililitrůMléko polotučné
- 290gramůŽemle tuková
- 760gramůMouka pšeničná hrubá
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 mg
Postup přípravy
- 1Mouku spolu s práškem do pečiva prosijeme, přidáme sůl, vejce rozmíchané s trochou mléka, zbylé mléko a lehce promícháme. Do vzniklého těsta zamícháme nakrájenou žemli.
- 2Těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na knedlíkové šišky asi 20cm dlouhé. Vkládáme je do vařící osolené vody, po zavaření je lehce nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme je asi 20-25 minut. Během vaření knedlíky občas obrátíme.
- 3Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned nakrájíme na plátky, aby vyprchala pára.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.