Houskové knedlíky se zelím

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Starší housky nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přisypeme housky a promícháme. Přidáme vejce, žloutek, kousek másla, sůl, přilijeme mléko a vypracujeme knedlíkové těsto. Vytvoříme podlouhlé knedlíky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Mezitím připravíme zelí.
  • 3
    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přilijeme zelí ze sklenice i s nálevem, okmínujeme a 15 minut podusíme.
  • 4
    Knedlíky vyndáme z vody, přes nit nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím se slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.