Houskové knedlíky se zelím
60 min.
Ingredience
- 800gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůŽemle tuková
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 240gramůSlanina vepřová
- 800gramůZelí kysané
- 160gramůCibule
- 5gramůKmín celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Starší housky nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přisypeme housky a promícháme. Přidáme vejce, žloutek, kousek másla, sůl, přilijeme mléko a vypracujeme knedlíkové těsto. Vytvoříme podlouhlé knedlíky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Mezitím připravíme zelí.
- 3V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přilijeme zelí ze sklenice i s nálevem, okmínujeme a 15 minut podusíme.
- 4Knedlíky vyndáme z vody, přes nit nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím se slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.