Houskové knedlíky vařené v ubrousku
45 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 75gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 10kusůŽemle tuková
- 375mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3489 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
159 g
Sacharidy
395 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na kostičky rozkrájíme housky a zalijeme mlékem.
- 2Rozškvaříme na pánvi nakrájenou slaninu.
- 3Změklé housky smícháme s rozehřátým máslem, vmícháme postupně žloutky, potom slaninu, mouku a sůl.
- 4Promícháme těsto a vmícháme tuhý sníh.
- 5Vzniklou hmotu dáme ve tvaru válečku do ubrousku, který svážeme nití tak, aby v něm mělo těsto ještě možnost zvětšit objem.
- 6Dáme do vařící osolené vody a 45 minut vaříme.
- 7Hotový knedlík vyndáme z ubrousku, nití nakrájíme na kolečka a teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.