Houskový knedlík s dalamánkem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
765 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme zkvasit jednu třetinu vlažného mléka s droždím.
  • 2
    Do mouky dáme zbylé mléko, vejce, kvásek a trochu soli. V míse vypracujeme těsto. Přidáme na kostičky nakrájený dalamánek a necháme vykynout (asi 45 minut).
  • 3
    Pomoučíme vál a těsto zpracujeme do tvaru knedlíku. Šišku vložíme do vroucí osolené vody a přibližně 20 minut vaříme.
  • 4
    Knedlík vyjmeme a nakrájíme na přibližně deset koleček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.