Houskový knedlík s dalamánkem
80 min.
Ingredience
- 10gramůDroždí
- 100gramůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
- 0,5kusDalamánek
- 0,5kusVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
765 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Necháme zkvasit jednu třetinu vlažného mléka s droždím.
- 2Do mouky dáme zbylé mléko, vejce, kvásek a trochu soli. V míse vypracujeme těsto. Přidáme na kostičky nakrájený dalamánek a necháme vykynout (asi 45 minut).
- 3Pomoučíme vál a těsto zpracujeme do tvaru knedlíku. Šišku vložíme do vroucí osolené vody a přibližně 20 minut vaříme.
- 4Knedlík vyjmeme a nakrájíme na přibližně deset koleček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.