Houskový knedlík třený
0 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 140gramůTuk
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3953 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
193 g
Sacharidy
449 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žloutky a tuk utřeme do pěny, postupně vmícháme vlažné, osolené mléko, střídavě s moukou.
- 2Do těsta zapracujeme na tuku osmahnuté, drobně nakrájené žemle a nakonec tuhý sníh z bílků.
- 3Těsto zavážeme do navlhčeného ubrousku a vaříme hodinu v osolené vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.