Housky bílé

50 min.

Ingredience

    • 500gramůMouka pšeničná hrubá
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 20gramůTuk
    • 10gramůKmín celý
    • 10gramůSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme změklé sádlo a přilijeme mléko. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého odtrháváme stejně velké kousky, ty vyválíme do slabších válečků. Vždy ze tří válečků upleteme housku.
  • 2
    Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj upletené housky, posypeme kmínem a hrubou solí. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
  • 3
    Housky necháme vychladnout a používáme jako běžné bílé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.