Housky bílé
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSádlo škvařené
- 20gramůTuk
- 10gramůKmín celý
- 10gramůSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme změklé sádlo a přilijeme mléko. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého odtrháváme stejně velké kousky, ty vyválíme do slabších válečků. Vždy ze tří válečků upleteme housku.
- 2Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj upletené housky, posypeme kmínem a hrubou solí. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
- 3Housky necháme vychladnout a používáme jako běžné bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.