Housky z jogurtu

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 150gramůMouka chlebová
    • 150gramůMouka žitná bílá
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 3lžíceJogurt bílý
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 1,5lžičkySůl
    • 42gramůDroždí
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na potření
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouky prosejeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, promícháme s několika lžícemi vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbývající suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pod utěrkou ho necháme asi 60 minut kynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta tvoříme velké bochánky, klademe na pečicím papírem vyložený plech a housky necháme ještě asi 20 minut. Poté housky potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.