Housky z těsta s jogurtem a se slaninou
60 min.
Ingredience
- 4lžíceVoda pitná
- 6lžicJogurt bílý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo bylinkové
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 375gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 175gramůAnglická slanina
- 1kusCibulka jarní
- 1decilitrOlej olivový
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
193 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme jogurt, vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
- 4Během programu omyjeme cibulku a společně se slaninou ji najemno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a na něm slaninu a cibulku lehce osmahneme.
- 5Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme osmaženou slaninu s cibulkou. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.
- 6Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- 7Těsto pak rozdělíme na 8 stejně velkých dílů, ty vytvarujeme do koulí, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem. Vykynuté potřeme mlékem.
- 8Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení je necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.