Housky z těsta s jogurtem a se slaninou

60 min.

Ingredience

    • 4lžíceVoda pitná
    • 6lžicJogurt bílý
    • 1kusVejce slepičí
    • 50gramůMáslo bylinkové
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaSůl
    • 375gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 175gramůAnglická slanina
    • 1kusCibulka jarní
    • 1decilitrOlej olivový
    • 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
193 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme jogurt, vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
  • 4
    Během programu omyjeme cibulku a společně se slaninou ji najemno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a na něm slaninu a cibulku lehce osmahneme.
  • 5
    Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme osmaženou slaninu s cibulkou. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.
  • 6
    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  • 7
    Těsto pak rozdělíme na 8 stejně velkých dílů, ty vytvarujeme do koulí, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem. Vykynuté potřeme mlékem.
  • 8
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení je necháme pomalu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.