Houstičky kaiserky
140 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 230mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 42gramůDroždí
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- Na posypání
- Na posypání těsta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
437 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka, lehce poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Ve zbylém vlažném mléce rozšleháme vejce. Když kvásek vykyne, vlijeme do mísy mléko s vejci, olej a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Těsto před kynutím poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Po zhruba 40 minutách těsto několikrát v míse obrátíme a ještě asi 30 minut necháme kynout. Z vykynulého těsta vytvarujeme bochánky, asi 12 ks, položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 15 minut dokynout. Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, jídelním nožem do nich uděláme křížem zářezy, posypeme mákem, necháme opět asi 10 minut kynout a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.