Houstičky s jablkem a čokoládou
45 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 4gramySůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka chlebová
- 45gramůMouka pšeničná celozrnná
- 5gramůDroždí sušené
- 100gramůJablko granátové
- 60gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, chlebovou i celozrnnou mouku, jablka nakrájená na kostičky a nalámanou čokoládu. Promícháme, přidáme sušené droždí a uhněteme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vytvoříme žemličky, jejichž ovrch nařízneme do šachovice, případně můžeme uplést houstičky jako copánek. Rozložíme je na plech, potřeme žloutkem a necháme ještě hodinu kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.