Houstičky s jablkem a čokoládou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme vodu a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, chlebovou i celozrnnou mouku, jablka nakrájená na kostičky a nalámanou čokoládu. Promícháme, přidáme sušené droždí a uhněteme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vytvoříme žemličky, jejichž ovrch nařízneme do šachovice, případně můžeme uplést houstičky jako copánek. Rozložíme je na plech, potřeme žloutkem a necháme ještě hodinu kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.