Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyKoření mexické
- 400gramůFazole červené sterilované
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1kusAvokádo
- 1lžíceCitronová šťáva
- 400gramůTortilla chips
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na středním plameni rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujeme.
- 2Pak vložíme mleté hovězí maso a mícháme asi 5 minut, až se maso začne sypat.
- 3Přisypeme mexické nebo taco koření, velké červené konzervované fazolky, kostky konzervovaných rajčat, rajčatový protlak; po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě 6-8 minut.
- 4Omáčku quacamole získáme vymícháním dohladka najemno rozmačkaného avokáda pokapaného citronovou šťávou.
- 5Hotové dušené maso (chilli con carne) podáváme s quacamole, kysanou smetanou a nachos chipsy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.