Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou

25 min.
Mexiko

Ingredience

    • 500gramůHovězí maso mleté
    • 1kusCibule
    • 3stroužkyČesnek
    • 2lžičkyKoření mexické
    • 400gramůFazole červené sterilované
    • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 4lžíceZakysaná smetana
    • 1kusAvokádo
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 400gramůTortilla chips
    • 2lžíceProtlak rajčatový
    • 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na středním plameni rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujeme.
  • 2
    Pak vložíme mleté hovězí maso a mícháme asi 5 minut, až se maso začne sypat.
  • 3
    Přisypeme mexické nebo taco koření, velké červené konzervované fazolky, kostky konzervovaných rajčat, rajčatový protlak; po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě 6-8 minut.
  • 4
    Omáčku quacamole získáme vymícháním dohladka najemno rozmačkaného avokáda pokapaného citronovou šťávou.
  • 5
    Hotové dušené maso (chilli con carne) podáváme s quacamole, kysanou smetanou a nachos chipsy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.