Hovězí guláš se žampiony
170 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůVíno červené
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceJíška instantní
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme omyté, na kousky nakrájené maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, na kostičky nakrájené papriky. Okořeníme mletou paprikou a cayenským pepřem, zalijeme vývarem a vínem, uvedeme do varu. Pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny.
- 2Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, dusíme ještě 30 minut. Vmícháme jíšku, přilijeme smetanu, chvíli povaříme. Nakonec vsypeme nasekanou petrželku.
- 3Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.