Hovězí hamburger
25 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 200gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 2lžičkyHořčice
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžíceKečup
- 0,25kusSalát ledový
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
19 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z mletého masa utvoříme na navlhčeném prkénku dvě placičky o průměru o něco větším než je průměr housky. Rozehřejeme pánev na středním ohni, potřeme olejem a opékáme masové placičky asi 2 minuty, otočíme a opékáme další 2 minuty. Vyndáme na ubrousek.
- 2Housky rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme hořčicí, obložíme listy salátu a vložíme opečenou masovou placku. Posypeme cibulí nakrájenou na kostičky, kyselou okurkou nakrájenou na kolečka a hojně pokapeme kečupem. Přiklopíme horní polovinou housek.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.