Hovězí játra na paprice
60 min.
Ingredience
- 500gramůJátra hovězí
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůOcet kvasný lihový
- 2kusyCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí.
- 2Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme je, na jejich místě dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, játra vrátíme, zasypeme oběma paprikami a moukou, zalijeme cca 200 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit doměkka ve středně vyhřáté troubě.
- 3Solíme těsně před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.