Hovězí játra na paprice

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůJátra hovězí
    • 1200mililitrůVoda pitná
    • 200mililitrůOcet kvasný lihový
    • 2kusyCibule
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 1špetkaPaprika mletá pálivá
    • 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí.
  • 2
    Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme je, na jejich místě dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, játra vrátíme, zasypeme oběma paprikami a moukou, zalijeme cca 200 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit doměkka ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Solíme těsně před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.