Hovězí kližka se zeleninou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme plátky nakrájené z kližky s kostí, přiklopíme poklicí a po 5 minutách obrátíme.
  • 2
    Krátce podusíme, přidáme koření a podlijeme vodou. Za občasného podlévání udusíme maso do měkka.
  • 3
    V troše studené vody rozmícháme mouku. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme (trochu více) a povaříme. Přidáme zeleninovou směs a odkryté povaříme asi 7 minut. Přidáním zeleniny šťáva trochu zřídne.
  • 4
    Dochutíme solí a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.