Hovězí kližka se zeleninou
100 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkyBylinkové máslo
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůZeleninová směs čínská - mražená
- 750gramůHovězí kližka
- 250mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme plátky nakrájené z kližky s kostí, přiklopíme poklicí a po 5 minutách obrátíme.
- 2Krátce podusíme, přidáme koření a podlijeme vodou. Za občasného podlévání udusíme maso do měkka.
- 3V troše studené vody rozmícháme mouku. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme (trochu více) a povaříme. Přidáme zeleninovou směs a odkryté povaříme asi 7 minut. Přidáním zeleniny šťáva trochu zřídne.
- 4Dochutíme solí a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.