Hovězí kousky s rýžovými nudlemi a kukuřicí
65 min.
Ingredience
- 250gramůNudle rýžové
- 400gramůHovězí svíčková
- 4lžíceOmáčka rybí
- 2kusyBrokolice
- 2kusyChilli paprička
- 250gramůKukuřice
- 5kusůKoriandr čerstvý
- 6lžicOlej rostlinný
- 4lžíceOmáčka ústřicová
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
719 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme dle návodu na obalu v osolené vroucí vodě rýžové nudle, poté je scedíme a necháme okapat.
- 2Z hovězího masa nakrájíme kousky nebo malé hranolky. Maso smícháme s rybí omáčkou a necháme marinovat.
- 3Potom si připravíme brokolici, kterou rozdělíme na růžičky a pod tekoucí vodou omyjeme. Můžeme oloupat a na plátky nastrouhat i mladý košťál. Stejně tak opláchneme koriandr a nakrájíme ho na kousky. Nadrobno nakrájíme chilli papričky a na tenká kolečka kukuřičné klasy. Malé kukuřice krájet nemusíme.
- 4Na polovině oleje zprudka orestujeme kukuřičné klasy a brokolici, přidáme k nim ústřicovou omáčku. Ještě chvíli restujeme a potom směs dáme stranou pánve.
- 5Na druhé polovině oleje prudce orestujeme maso, přimícháme rýžové nudle a ostatní zeleninu. To vše necháme ještě několik minut prohřát. Nakonec posypeme koriandrem a nakrájenou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.