Hovězí kýta na červeném víně
65 min.

Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 750gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyBobkový list
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu: v pánvi zahřejeme červené víno, hnědý nerafinovaný cukr a nadrobno nasekaný česnek, pořádně promícháme, dosolíme, necháme vychladnout.
- 2Hovězí maso z kýty ponoříme na 20 - 30 minut do vychladlé marinády.
- 3Na středním ohni v pánvi rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou cibuli a silné plátky slaniny, 2 minuty restujeme, poté vložíme maso, zesílíme plamen a opékáme ještě 4 minuty. Poté přidáme hovězí vývar, na čtvrtky nakrájené žampiony, rajčatový protlak, bobkový list a oregano. Zakryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 40 minut. Máme-li omáčku řídkou, zahustíme ji škrobovou moučkou, rozmíchanou v trošce studené vody, mícháme až do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.