Hovězí kýta na červeném víně

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu: v pánvi zahřejeme červené víno, hnědý nerafinovaný cukr a nadrobno nasekaný česnek, pořádně promícháme, dosolíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Hovězí maso z kýty ponoříme na 20 - 30 minut do vychladlé marinády.
  • 3
    Na středním ohni v pánvi rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou cibuli a silné plátky slaniny, 2 minuty restujeme, poté vložíme maso, zesílíme plamen a opékáme ještě 4 minuty. Poté přidáme hovězí vývar, na čtvrtky nakrájené žampiony, rajčatový protlak, bobkový list a oregano. Zakryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 40 minut. Máme-li omáčku řídkou, zahustíme ji škrobovou moučkou, rozmíchanou v trošce studené vody, mícháme až do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.