Hovězí kýta v mléce
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůHovězí kýta
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 2špetkyMajoránka
- 100mililitrůOcet vinný
- 20gramůSolamyl
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůPárky Debrecínské
- 2kusyJablka
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Maso prošpikujeme kousky párků a trochu okmínujeme. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmažíme.
- 2Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, mlékem a povaříme 45 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina odpařovala. Nyní přidáme kousky oloupaných jablek, nahrubo nakrájenou cibuli, přilijeme ocet, okořeníme majoránkou. Osolíme a povaříme ještě 40 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Omáčku přecedíme, případně zahustíme solamylem.
- 3Porce masa omáčkou přelijeme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.