Hovězí kýta v mléce

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso prošpikujeme kousky párků a trochu okmínujeme. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmažíme.
  • 2
    Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, mlékem a povaříme 45 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina odpařovala. Nyní přidáme kousky oloupaných jablek, nahrubo nakrájenou cibuli, přilijeme ocet, okořeníme majoránkou. Osolíme a povaříme ještě 40 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Omáčku přecedíme, případně zahustíme solamylem.
  • 3
    Porce masa omáčkou přelijeme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.