Hovězí marinované špízy
50 min.
Ingredience
- Marináda
- 1decilitrOmáčka sójová
- 150gramůKokosové mléko
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 10gramůOregano sušené
- 1lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 600gramůHovězí maso zadní
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
6 g
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat.
- 2Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme.
- 3Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle.
- 4Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany.
- 5Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.