Hovězí marinované špízy

50 min.
Evropa

Ingredience

    • Marináda
      • 1decilitrOmáčka sójová
      • 150gramůKokosové mléko
      • 2kusyChilli paprička zelená
      • 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
      • 10gramůOregano sušené
      • 1lžícePomerančová šťáva
      • 1lžičkaCitronová kůra
      • 600gramůHovězí maso zadní
      • 4lžíceOlej slunečnicový
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    227 kcal
    Bílkoviny
    23 g
    Tuky
    13 g
    Sacharidy
    4 g
    Vláknina
    6 g
    Cukr
    180 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat.
    • 2
      Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme.
    • 3
      Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle.
    • 4
      Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany.
    • 5
      Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.