Hovězí maso na červené kari - Sasazu
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 20gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceKari pasta
- 1litrKokosové mléko
- 100gramůCukr krupice
- 70mililitrůOmáčka ústřicová
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 300gramůHovězí svíčková
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 8kusůThajský lilek
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusChilli paprička
- 30gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
70 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
54 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Lilek očistíme, po délce rozřízneme na půl a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme doměkka. Potom ho nakrájíme na kousky.
- 2Česnek spolu a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem drobně nakrájíme.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravenou cibuli, česnek, zázvor a vše spolu zlehka orestujeme. Potom přidáme červenou kari pastu a povaříme přibližně 3 minuty. Do hrnce vlijeme kokosové mléko, cukr, ústřicovou omáčku, nakonec sojovou omáčku. Přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut.
- 4Krevety vyloupneme, maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je do vařící se omáčky. Do hrnce dáme také osmažené kousky lilku a pokračujeme dalších 10 minut ve vaření, potom stáhneme z ohně.
- 5Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře. Na každou porci nakrájíme listy bazalky, chilli papričky a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.