Hovězí maso na chilli s mangem
50 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyChilli paprička
- 1kusMango
- 1lžíceThajská bazalka
- 3lžíceVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí maso osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které posypeme pepřem, dáme do mísy, pokapeme sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat 15 minut.
- 2Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Mango omyjeme, oloupeme a dužinu pokrájíme na kostky. Špenátové listy omyjeme a pokrájíme. Čerstvou bazalku opláchneme pod tekoucí vodou, lístky otrháme a odložíme.
- 3Ve woku na rozpáleném oleji prudce orestujeme marinované maso, přimícháme chilli papričky a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. K masu přidáme mango, promícháme, poté přidáme špenátové listy, osolíme a přimícháme 3 lžíce vína. Když jsou špenátové listy měkké, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.