Hovězí maso na mléce
140 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůHovězí maso zadní
- 60gramůSlanina vepřová
- 0,25kusCeler bulvový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 0,75litrMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso protkneme 20 g slaniny a zavážeme nití.
- 2Na pekáčku necháme mírně rozškvařit 40 g nakrájené slaniny s nakrájenou cibulí, celerem a mrkví. Přidáme máslo a maso i zeleninu necháme zrůžovět.
- 3Potom maso osolíme, odlijeme přebytečný tuk a maso zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, pekáček vložíme do trouby a maso zvolna pečeme asi 2 hodiny.
- 4Šťávu procedíme, vlijeme k masu a přidáme trochu citronové šťávy. Pokrm už jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.