Hovězí maso po marocku
60 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 1kusČesnek
- 1,5lžíceKoření Orientální
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyMrkev kořen
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 2,5lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na kostky nakrájené hovězí maso rychle orestujeme ve větší pánvi na polovině oleje. Vyjmeme a odložíme.
- 2Do pánve přilijeme druhou půlku oleje, přihodíme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na středním plameni zesklovatíme. Vmícháme marocké koření, mletý korinadr, nakrájená oloupaná konzervovaná rajčata a hovězí vývar; vrátíme orestované maso, přikryjeme a 20 minut dusíme. Potom přidáme silné plátky mrkve a ještě 15-20 minut dusíme, je-li potřeba, můžeme dolít hovězí vývar, nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Jídlo je hotové, máme-li maso a zeleninu měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.