Hovězí maso přední vařené

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůHovězí maso přední
    • 30gramůSůl
    • 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
7 g
Vápník
9 mg
Železo
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso (můžeme použít i zadní hovězí maso) nakrájíme na díly, opláchneme, vložíme do vařící, osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.
  • 2
    Uvařené maso naporcujeme.
  • 3
    Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.
  • 4
    Pokud maso podáváme samostatně, podlijeme je trochou vlastního horkého vývaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.