Hovězí maso s asijskou omáčkou
240 min.
Ingredience
- Náplň
- 1,5kilogramyHovězí svíčková
- 30gramůCukr palmový
- 40gramůArašídy
- 6kusůRýžový papír
- 300gramůSalát ledový
- 20gramůMáta
- 2decilitryVoda pitná
- 10gramůKafirové listy
- 2decilitryOmáčka rybí
- 0,5kusAnanas
- 0,5litrMléko kokosové
- Omáčka
- 30gramůŠalotka
- 20gramůKurkuma
- 10kusůChilli paprička zelená
- 20gramůKmín celý
- 4kusyČesnek
- 1lžičkaČínské koření
- 2decilitryDžus ananasový
- 0,5decilitrMléko kokosové
- 2decilitryRůžová voda
- 10gramůGalgan
- Těsto na plácky
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30lžicCukr palmový
- 30gramůDroždí
- 2decilitryMléko polotučné
- 3lžíceJogurt bílý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1372 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
58 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme těsto na placky, které po přípravě necháme 120 minut přikryté odpočívat.
- 2Těsto: Do misky vsypeme mouku, přisypeme cukr, rozdrobíme droždí, vlijeme mléko spolu s jogurtem, nakonec přidáme na kostky nakrájené máslo. Všechny suroviny rukou smícháme na tuhé těsto. Z odpočatého těsta vyválíme placky, které pečeme v pánvi na rozehřátém oleji do zlatová a křupava.
- 3Příprava omáčky: Do mixéru dáme nakrájenou šalotku, galgan, čerstvou kurkumu, nakrájené papričky, přisypeme kmín. Přidáme oloupaný česnek, chilli koření, přilijeme ananasový džus a vše dohromady rozmixujeme na hustou a hladkou kaši.
- 4Do hrnce vlijeme kokosové mléko a kokosovou vodu, vmícháme připravenou kaši, zamícháme a přivedeme k varu. Potom ještě omáčku povaříme za stálého míchání přibližně 10 minut a udržujeme ji teplou.
- 5Příprava náplně: Svíčkovou umyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm malé kousky, které dáme do hrnce. K masu přidáme limetkové listy, cukr, na kousky nakrájený čerstvý ananas. Přilijeme kokosové mléko, nasekané arašídy, nakonec vmícháme rybí omáčku. Vše dobře promícháme a za občasného míchání pod poklici vaříme asi 90 minut. Proces vaření je dobré hlídat, aby se maso nepřipálilo a nevyvařila se veškerá tekutina. Pokud by se tak stalo, směs podlijeme podle potřeby vodou.
- 6Na pracovní plochu rozložíme namočený rýžový papír, na papír naskládáme listy ledového salátu, položíme na ně lístky máty. Lžící dáme připravenou masovou směs a zavineme do rolády. Roládu nakrájíme na kousky.
- 7Do středu mělkého talíře dáme připravenou teplou omáčku. Na ni položíme nakrájené rolky, přidáme křupavé a teplé placky a hotové jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.