Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžičkyVíno rýžové čínské
- 115gramůHrachové lusky
- 115gramůKukmáky
- 1kusCibulka jarní
- 115gramůKukuřice
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1šálekOlej rostlinný
- 1kusZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
65 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
949 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Důkladně promícháme s cukrem, sójovou omáčkou, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a necháme cca 30min marinovat.
- 2Hrachové lusky okrájíme, klasy kukuřice rozkrojíme napůl. Kukmáky osušíme, větší rozkrojíme napůl, menší necháme vcelku, cibulku nasekáme na malé kousky.
- 3V pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso. Poté je vyjmeme a osušíme. Slijeme přebytečný ojej, ponecháme pouze cca 2lžíce, přidáme cibulku, nakrájený zázvor, houby a zeleninu. Ochutíme solí a za stálého míchání restujeme cca 2min. Přidáme maso, ústřicovou omáčku, důkladně promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.