Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
65 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
949 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Důkladně promícháme s cukrem, sójovou omáčkou, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a necháme cca 30min marinovat.
  • 2
    Hrachové lusky okrájíme, klasy kukuřice rozkrojíme napůl. Kukmáky osušíme, větší rozkrojíme napůl, menší necháme vcelku, cibulku nasekáme na malé kousky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso. Poté je vyjmeme a osušíme. Slijeme přebytečný ojej, ponecháme pouze cca 2lžíce, přidáme cibulku, nakrájený zázvor, houby a zeleninu. Ochutíme solí a za stálého míchání restujeme cca 2min. Přidáme maso, ústřicovou omáčku, důkladně promícháme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.