Hovězí maso s thajským salátem

88 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špalíček zadního hovězího masa očistíme a odstraníme z něho viditelný tuk, mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na kousky, červenou papriku zbavíme stopky a jader, okurku pokrájíme na tenké plátky. Dále jemně nasekáme chilli papričku a jarní cibulky, nahrubo nasekáme čerstvý koriandr a prolisujeme stroužek česneku. Hlávku salátu dobře vypereme, pak jí rozebereme na listy, které osušíme papírovými ubrousky.
  • 2
    Hovězí špalíček na teflonové pánvi ze všech stran opečeme dohněda tak, aby zůstal uvnitř krvavý, pak ho vyjmeme z pánve a dáme vychladit do ledničky. Chlazené maso ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky a dáme do hlubší misky.
  • 3
    Mezitím připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej s limetkovou šťávou, přidáme rybí omáčku, chilli papričku a cibuli s česnekem, vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. Hotovou marinádou zalijeme nakrájené maso, přikryjeme ho a necháme alespoň hodinu marinovat.
  • 4
    Velkou servírovací mísu pokryjeme salátovými listy, na které rozložíme nakrájenou papriku, okurku a fazolové výhonky. Navrch rozprostřeme plátky hovězího, vše pokropíme marinádou a posypeme posekaným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.