Hovězí maso sterilované ve slaném nálevu

195 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramHovězí maso přední
    • 1litrVoda pitná
    • 20gramůSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
12 g
Vápník
14 mg
Železo
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové hovězí maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Sůl rozmícháme v převařené vodě. Maso rozdělíme do sklenic, zalijeme horkým nálevem a ihned zavíčkujeme.
  • 2
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.