Hovězí maso v pórku
80 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 600gramůPórek
- 40gramůOlej stolní
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, opečeme po všech stranách na polovině dávky tuku, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Během dušení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou, přidáme také mletý zázvor.
- 2Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji k masu, rozšleháme a dále dusíme.
- 3K téměř měkkému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky, osolíme a dusíme doměkka.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.