Hovězí na pomerančích a kari
90 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceOlej rostlinný
- 225gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůHovězí kýta
- 3lžičkyKari pasta
- 4,5decilitryHovězí vývar základní
- 4kusyPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme na něm pokrájené šalotky, česnek a hovězí kostky, dokud maso nezměkne.
- 2Smícháme vývar a kari pastu, přidáme k hovězímu a promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu. Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče, vymačkáme z něj šťávu a pak ještě z jednoho. Zbylé dva oloupeme a odstraníme bílou dřeň. Oloupeme ze všech dílků blánu.
- 3Smícháme solamyl s pomerančovou šťávou. Přidáme do pánve nastrouhanou kůru a směs pomerančové šťávy se solamylem. Přivedeme k varu a vaříme cca 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a vmícháme pomerančové dílky.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.