Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený
25 min.
Ingredience
- 3kusySardelové řezy
- 1kusHovězí jazyk
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceStrouhanka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
179 mg
Cukr
321 mg
Postup přípravy
- 1Uvařený a oloupaný jazyk nakrájíme na plátky.
- 2Sardele prolisujeme a utřeme s máslem. Směsí potřeme plátky jazyka, které vyskládáme šupinovitě za sebou do vymazané zapékací mísy.
- 3Strouhanou housku na sucho opražíme a pak nasucho opraženou houskou posypeme vyskládané plátky jazyka. Poté vše pokapeme máslem.
- 4Vše mírně podlijeme vývarem a v troubě krátce ožehneme - gratinujeme.
- 5Jako přílohu podáváme těstoviny nebo jemné noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.