Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
179 mg
Cukr
321 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařený a oloupaný jazyk nakrájíme na plátky.
  • 2
    Sardele prolisujeme a utřeme s máslem. Směsí potřeme plátky jazyka, které vyskládáme šupinovitě za sebou do vymazané zapékací mísy.
  • 3
    Strouhanou housku na sucho opražíme a pak nasucho opraženou houskou posypeme vyskládané plátky jazyka. Poté vše pokapeme máslem.
  • 4
    Vše mírně podlijeme vývarem a v troubě krátce ožehneme - gratinujeme.
  • 5
    Jako přílohu podáváme těstoviny nebo jemné noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.