Hovězí panenka na kari s brambory
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůHovězí svíčková
- 500gramůBrambory
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 4lžíceKari pasta
- 1litrMléko kokosové
- 75gramůArašídy
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaKardamom
- 3lžíceBrusinková omáčka
- 2lžíceCukr třtinový
- 3lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
67 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hovězí panenku omyjeme a nakrájíme na malé medailonky. Očištěnou cibuli a brambory omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, brambory na kostičky.
- 2Ve woku si rozehřejeme olej, dáme na něj kari pastu a mícháme. Když kari začne vonět, přilijeme kokosové mléko, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme brambory s cibulí, arašídy, celou skořici a kardamom. Pánev zakryjeme a při mírné teplotě brambory v mléce vaříme přibližně 15 minut.
- 3Pak přidáme maso, brusinkovou omáčku a třtinový cukr, promícháme, ochutíme rybí omáčkou a zvolna vaříme 10 minut.
- 4Když je vše měkké, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.