Hovězí pečeně na paprice
140 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 150gramůTuk
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, nakrájíme na díly, protkneme slaninou a osolíme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na polovině dávky tuku. Na tomto základu krátce opečeme maso, přisypeme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme. Za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Ke konci varu přilijeme smetanu, přisolíme, krátce povaříme a omáčku procedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.