Hovězí pečeně na paprice

140 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůCibule
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 750gramůHovězí maso zadní
    • 25gramůSůl
    • 150gramůTuk
    • 30gramůPaprika mletá sladká
    • 1litrVoda pitná
    • 37,5gramůSlanina vepřová
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme, nakrájíme na díly, protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na polovině dávky tuku. Na tomto základu krátce opečeme maso, přisypeme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme. Za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Ke konci varu přilijeme smetanu, přisolíme, krátce povaříme a omáčku procedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.