Hovězí pečeně na zázvoru
110 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 60gramůCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCibule
- 15gramůAnglická slanina
- 1hrnekHovězí vývar základní
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme mletým zázvorem a necháme chvilku odležet.
- 2Maso pak opečeme na rozpáleném sádle po všech stranách.
- 3Opečené maso vyndáme z tuku a na tomto tuku osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a celer.
- 4Do tohoto základu opět vložíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení maso poléváme vypečenou šťávičkou a dle potřeby doléváme vývarem, aby se nám maso nevysušilo.
- 5Po změknutí maso vyjmeme, šťávičku necháme vysmahnout až na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, dobře promícháme a necháme důkladně provařit. Provařenou šťávu přecedíme a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.