Hovězí pečeně na zelenině (základní předpis)

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
962 mg
Cukr
606 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou. Mírně šťávu povaříme a poté přecedíme.
  • 4
    Jako přílohu podáváme brambory, rýži, knedlíky, noky, těstoviny a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.