Hovězí pečeně na zelenině (základní předpis)
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí svíčková
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 250gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
962 mg
Cukr
606 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.
- 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou. Mírně šťávu povaříme a poté přecedíme.
- 4Jako přílohu podáváme brambory, rýži, knedlíky, noky, těstoviny a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.