Hovězí pečeně plněná pikantní jablkovou nádivkou
165 min.
Ingredience
- 2000gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 120mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůCukr třtinový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 30mililitrůOcet vinný
- 1stroužekČesnek
- 15gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 30gramůSlanina vepřová
- 3gramyChilli paprička
- 70gramůJablka
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1342 kcal
Bílkoviny
148 g
Tuky
76 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
813 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a na vrchní straně uděláme jeden hlubší zářez. Cibuli, česnek a jablko oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Chilli papričku zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Vzniklou marinádou potřeme maso a necháme odležet do druhého dne v chladu.
- 3Máslo rozpálíme, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu a smažíme do zezlátnutí. Poté přidáme pokrájenou chilli papričku, jablko a necháme povařit 5 minut. Nádivku necháme vystydnout a naplníme jí naříznuté maso. Převážeme provázkem a dáme grilovat asi na 2 hodiny, pravidelně potíráme marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.