Hovězí pečeně Yankee
140 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1šálekBrusinky
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceCukr třtinový
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekDžus jablečný
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nasypeme brusinky, přidáme cukr, jablečný džus a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 10 minut doměkka.
- 2Muškátový oříšek smícháme s moukou a směs vetřeme do omytého masa. V kastrole opečeme maso po všech stranách na sádle, přelijeme připravenými brusinkami, přidáme skořici, nové koření a sůl. Vaříme pod pokličkou doměkka nejméně 2 hodiny.
- 3Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.