Hovězí perkelt
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusSůl
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCitronová šťáva
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryZakysaná smetana
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1kusHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, opečeme a odstavíme. Potom přimícháme mletou červenou papriku a sůl, podlijeme masovým vývarem, přidáme papriky bez jadérek nakrájené na nudličky a přiklopené dusíme. Později přidáme oloupaná nakrájená rajčata a udusíme do měkka. Nakonec přimícháme kyselou smetanu, uvedeme do varu, odstavíme a podle chuti pokapeme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.