Hovězí perkelt

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 2kusyPaprika zelená
    • 4lžíceOlej stolní
    • 1kusSůl
    • 4kusyRajčata
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1kusCitronová šťáva
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2decilitryZakysaná smetana
    • 400gramůHovězí maso zadní
    • 1kusHovězí vývar základní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, opečeme a odstavíme. Potom přimícháme mletou červenou papriku a sůl, podlijeme masovým vývarem, přidáme papriky bez jadérek nakrájené na nudličky a přiklopené dusíme. Později přidáme oloupaná nakrájená rajčata a udusíme do měkka. Nakonec přimícháme kyselou smetanu, uvedeme do varu, odstavíme a podle chuti pokapeme citrónovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.