Hovězí plátky na celeru
90 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5kostkaBujón hovězí
- 3lžičkyHladká mouka pšeničná
- 50gramůCeler sterilovaný
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
630 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na 3 plátky a naklepeme.
- 2Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova. Vložíme plátky masa a dusíme pod pokličkou do vydušení na tuk. Potom přidáme celer bez nálevu, bujón a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 60 minut - do měkka.
- 3Plátky masa vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Poté jí zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.
- 4Šťávu provaříme, dochutíme solí, nakonec vložíme prohřát maso a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.