Hovězí plátky po zahradnicku
80 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůMléko kefírové
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůKvěták
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
922 mg
Cukr
365 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájené na plátky naklepeme, osolíme a krátce nasucho opečeme na teflonové pánvi po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom k masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a vše dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme a šťávu se zeleninou zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Chvíli povaříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Přidáme kousek másla, vložíme maso a necháme jen prohřát.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.