Hovězí plátky s Kunovjankou
95 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,25lžičkaPepř 4 barev
- 2lžíceKunovjanka
- 0,5lžičkaSůl
- 300gramůHovězí libové
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
- 2Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do zlatova. Vložíme na ní plátky masa a dusíme pod pokličkou nejprve ve vlastní šťávě. Po vydušení na tuk maso osolíme a opepříme drceným pepřem. Přidáme okapanou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
- 3Plátky masa vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.
- 4Hustou šťávu zředíme vařící vodou do požadované hustoty a dochutíme solí.
- 5Vložíme do ní prohřát maso, necháme přejít varem a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.