Hovězí plátky s Kunovjankou

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
  • 2
    Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do zlatova. Vložíme na ní plátky masa a dusíme pod pokličkou nejprve ve vlastní šťávě. Po vydušení na tuk maso osolíme a opepříme drceným pepřem. Přidáme okapanou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
  • 3
    Plátky masa vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.
  • 4
    Hustou šťávu zředíme vařící vodou do požadované hustoty a dochutíme solí.
  • 5
    Vložíme do ní prohřát maso, necháme přejít varem a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.