Hovězí plátky sterilované v sádle

205 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramHovězí maso přední
    • 0,5litrVoda pitná
    • 0,5decilitrSádlo škvařené
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Vápník
11 mg
Železo
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové hovězí maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme vodou, kterou nejprve převaříme s rozehřátým sádlem a ihned zavíčkujeme.
  • 2
    Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.