Hovězí polévka se zeleninou a vínem
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůHovězí maso přední
- 80gramůFazolové lusky zelené
- 80gramůHrášek
- 150gramůKapusta hlávková
- 2kusyRajčata
- 2decilitryVíno červené
- 1lžíceSůl
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůKvěták
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso pokrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.
- 2Připravíme si očištěnou, pokrájenou zeleninu. Když je maso poloměkké, přidáme do vývaru nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na oleji a všechnu zeleninu, kromě rajčat.
- 3Rajčata spaříme, nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je vložíme do polévky. Ještě přilijeme 2 dl vína, dochutíme solí a odstavíme z plotny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.