Hovězí ragú se zeleninou

185 min.
Francie

Ingredience

    • 1kilogramHovězí plec
    • 150gramůSlanina anglická
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 3kusyMrkev kořen
    • 1kusCeler řapíkatý
    • 4kusyCibule
    • 4stroužkyČesnek
    • 10kusůBrambory
    • 400mililitrůVíno červené
    • 400mililitrůHovězí vývar základní
    • 1kusBylinky čerstvé - svazek
    • 200mililitrůPassata (drcená rajčata)
    • 7gramůSůl
    • 7gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
25 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem zprudka orestujeme na oleji.
  • 3
    Mrkev a řapíky z celeru nakrájíme na kostičky. Cibule rozpůlíme (kořen seřízneme jen lehce, aby cibule držela u sebe), česnek prolisujeme.
  • 4
    Maso vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme všechnu zeleninu a krátce orestujeme.
  • 5
    Vrátíme maso, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky, sůl a pepř.
  • 6
    Dusíme v troubě 2,5 hodiny. V polovině dušení přidáme passatu.
  • 7
    Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zredukujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.