Hovězí ragú se zeleninou
185 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí plec
- 150gramůSlanina anglická
- 3lžíceOlej rostlinný
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 4kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 10kusůBrambory
- 400mililitrůVíno červené
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 200mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
25 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem zprudka orestujeme na oleji.
- 3Mrkev a řapíky z celeru nakrájíme na kostičky. Cibule rozpůlíme (kořen seřízneme jen lehce, aby cibule držela u sebe), česnek prolisujeme.
- 4Maso vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme všechnu zeleninu a krátce orestujeme.
- 5Vrátíme maso, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky, sůl a pepř.
- 6Dusíme v troubě 2,5 hodiny. V polovině dušení přidáme passatu.
- 7Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zredukujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.