Hovězí řízky zapečené se sněhem
88 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkyKmín mletý
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceKoření grilovací
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
11 mg
Cukr
142 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Řízky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem, ochutíme kmínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka.
- 2Udušené řízky přeložíme do máslem vymazaného pekáče, podlijeme vydušenou šťávou a na každý řízek navrstvíme sníh z bílků. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.