Hovězí rolky se šalotkou a chřestem
26 min.
Ingredience
- 8kusůChřest zelený
- 120gramůHovězí svíčková
- 4kusyŠalotka
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceOmáčka Teriyaki
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
353 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný, rozpůlený chřest povaříme 1 minutu, vyjmeme a osušíme.
- 2Omyté maso nakrájíme na 8 velmi tenkých plátků a mírně naklepeme, aby plátky byly silné asi 3mm.
- 3Oloupané šalotky rozkrojíme na poloviny.
- 4Na konec každého plátku masa položíme chřest a šalotku. Svineme do závitku.
- 5V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rolky za častého obracení asi 2 minuty. Přilijeme omáčku terijaki, snížíme příkon tepla a smažíme ještě 3 minuty.
- 6Rolky urovnáme na servírovací talíř, posypeme opraženým sezamem a nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.