Hovězí s cizrnou
110 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 150gramůCibule červená
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1kusChilli paprička
- 200gramůCizrna konzervovaná
- 200gramůPaprika červená
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme maso a opečeme je po všech stranách. Vmícháme rajčatový protlak, mletou papriku a koriandr. Promícháme, zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. Očištěné papriky nakrájíme na proužky, chilli papričky nasekáme. Přidáme k měkkému masu, vmícháme okapanou cizrnu a ještě chvíli podusíme do měkka. Nakonec okořeníme majoránkou. Vhodnou přílohou je tmavé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.