Hovězí s fazolovou černou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 3decilitryOlej rostlinný
- 1kusCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceFazolová černá omáčka
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžícePasta z kukuřičné mouky
- 2lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
84 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
904 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Smícháme si v misce kypřící prášek, cukr, sójovou omáčku, sherry, pastu z kukuřičné mouky a sezamový olej, máme marinádu. Promícháme v tom nudličky a necháme 2 hodiny marinovat.
- 2Pokrájíme papriku a cibuli na malé kostičky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme hovězí nudličky a smažíme minutu, poté je vyndáme, necháme okapat a udržujeme stranou v teple. Zbylý olej odlijeme a necháme tam jen lžíci, přidáme pokrájenou jarní cibulku, chilli, cibuli, zázvor, papriku a smažíme minutu. Přidáme omáčku z černých fazolí a promícháme. Vrátíme do woku nudličky a minutu osmahneme.
- 3Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.