Hovězí s omáčkou ústřicovou
250 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 1lžičkaPasta z kukuřičné mouky
- 0,5kusMrkev kořen
- 60gramůFazolové lusky zelené
- 60gramůBambusové výhonky
- 60gramůShiitake houby
- 1kusCibulka jarní
- 2lžičkyZázvor mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 3lžíceVoda pitná
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
81 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Dáme je do mísy s cukrem, vínem, sójovou omáčkou, pastou z kukuřičné mouky a necháme marinovat 30 minut. Pokrájíme fazolky, bambusové výhonky, mrkev a houby. Rozehřejeme ve woku olej a přidáme hovězí nudličky, smažíme cca minutu, poté vyndáme a udržujeme teplé. Z woku odlijeme olej a necháme pouze jednu lžíci. Přidáme pokrájenou zeleninu, jarní cibulku a zázvor a smažíme dvě minuty. Přidáme hovězí a ústřicovou omáčku s vodou, sůl, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.