Hovězí s ústřičnou omáčkou

20 min.
Čína

Ingredience

    • 450gramůHovězí zadní vařené
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceSherry brandy
    • 2lžičkyMouka kukuřičná
    • 3lžíceOřechový olej
    • 2kusyPaprika červená
    • 3lžíceOmáčka ústřicová
    • 2kusyCibulka jarní
    • 2lžičkyOlej sezamový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
993 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet.
  • 2
    Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou.
  • 3
    Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.